söndag 8 juni 2014

Om svensk rasism

Efter EU-valet verkar etablerade debattörer och politiker vara ense. Inte kan väl 10 % av svenskarna vara rasistiska? De har nog bara inte förstått vad de röstat på. Jaså?
Men vi som inte levt i decennier i politiskt korrekta sammanhang har ju sett och hört en del annat. Det har varit negerhistorier och vandringssägnen om hur invandrare brutit upp parketten i vardagsrummet för att odla potatis, varningar för utländska killar, krogvakter som inte får släppa in mörka killar för då kommer inte svenska tjejer, berättelser om hur välsituerade familjer efter kriget sållade bort foton med Hitlerhälsningar ur albumen och taggar med BSS vid busshållplatserna. Listan kan göras lång. Förr skulle svartskallarna från Italien åka hem, sedan var det grekerna, turkarna, iranierna och nu somalierna som inte är som oss. Sverige har ju haft invandring från många håll genom årens lopp och vartefter grupperna etablerat sig i samhället så har rasismens fokus flyttats till en ny grupp. 
Nej, 10 % känns tyvärr ganska logiskt och nu har alltså svenska SD ett mandat i EU parlamentet.  Där finns redan främlingsfientliga partier från andra länder. Undrar om de betänkt att de måste umgås med utlänningar varenda dag i Bryssel? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar